Brännkyrkagatan 44

På Brännkyrkagatan 44 i Stockholm står en gammal flygel. En fin gammal flygel. Palle Sollinger hade skrivit klart materialet till sin debutskiva men inte hittat platsen han ville spela in den på. Inte förrän han hittade den fina gamla flygeln på Brännkyrkagatan 44.

Tillsammans med sin kontrabas och pianisten Fredrik Hermansson, en gammal vän Palle har spelat med under 15 år, gjorde de Brännkyrkagatan 44 till sin studio under några vårdagar i maj 2015. Det blev en mycket speciell studio; en intim vardagsrumsmiljö där Palles kontrabas och den fina gamla flygeln fick skapa stämningen Palle var ute efter: intim, harmonisk och där improvisationer och melodier skapar en musik som lämnar plats för eftertanke.

– Jag vill förmedla känslan från inspelningen med två jazzmusiker i ett vardagsrum på Brännkyrkagatan 44, säger Palle. Som att den som lyssnar är med i vardagsrummet och en del av inspelningen. Därför är det också upp till lyssnaren att beskriva musiken. Förhoppningsvis kan vi skapa en närvaro i vilken lyssnaren kan få en egen relation till oss. Som att vi plötsligt är tre personer i vardagsrummet de där dagarna i maj. Runt den fina gamla flygeln på Brännkyrkagatan 44. Och platsen fick också ge namn åt skivan.

Brännkyrkagatan 44 är Palles debutskiva. På skivan medverkar förutom Palle Sollinger (kontrabas) och Fredrik Hermansson (piano) även Fredrik Lindborg (klarinett) på två låtar. All musik är skriven av Palle Sollinger.

Köp skivan här.
Brännkyrkagatan 44 på Spotify.

Brännkyrkagatan 44 på Itunes

Brännkyrkagatan på Tidal

Utgiven mars 2016.
(HK Records/HK Music Group AB, www.hkmusic.se.)

Recensioner:

”om-vänskap-finnes-musik” Jan Gradvall

4/5 i Dagens Industri

”Lyckad debutskiva” Lennart Götesson

Dala Demokraten

Pressbild Brännkyrkagatan 44 Photo Björn Albelin

contact: palle.sollinger@gmail.com